Kahvaltılık sos ilk defa bu sene denedim gerçektende güzel oldu miss gibi koktu mutfağım, geçen hafta sonu yaptım,,
5 kilo domates
1 kilo yağ biberi
1 baş sarmısak
bir çaybardağı yasısı sirke
* az miktarda sirke
* 3-4 kaşık tuz
*çay bardağı yarısı kadar sıvı yağ
öncelikle domateslerin kabuklarını soyulup,yağ biberleri fırına verip kabuklarını soyuyoruz( en kolay yolu bu fırına verip poşetin içerisinie koyun 1-2 dk. hemen soyulacaktır)
* daha sonra bütün malzemleri: domates, biber, soyulmuş sarmısakları, sirke, tuz ve yağı katıp kaynamsına bırakıyoruz.
*1.5-2 saat kaynatıp (fokur foku) altını kapatın ve mikserden geçririn.
* sıcakken temiz kavanozlara doldurun ve kapakalrını sıkıca kapatıp ters çevirin.
* kavanozu açıp servis yaparken üzerine kurutulmuş fesleğen katabilirsiniz çok güzel tat oluyor. ister kahvaltılarınızda kullanın ister makarnalar üzerine katbilirsiniz..
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder